basiscursus massage

De basiscursus wordt gegeven op 4 en 5 september 2021. 


In dit blok leer je de basis handelingen: grepen en strijkingen met onze eigen speciale olie voor de totale ontspanning van het hele lichaam. De eerste dag wordt de rug, billen en de achterkant van de benen behandeld als onderwerp en gemasseerd. Op de tweede dag vervolgen we met de armen, buik, benen, voeten en het hoofd. Deze Ayurvedische basismassage is direct toepasbaar in je eigen praktijk of privé.

De cursus wordt verzorgd door in India opgeleide ayurvedische practitioners. Om optimale cursustijd, veiligheid (covid-19 protocol) en aandacht voor iedereen te garanderen werken we in een kleine groep van maximaal 4 cursisten.


In de vervolgmodules, kun je je verder verdiepen en leer je andere massagetechnieken.


Praktisch zorgen wij voor alle materialen. Per blok krijg je een (digitale) hand-out mee.
Zorg voor kleding die 'vies' mag worden, dus boven- en ondergoed.
Natuurlijk is er elke dag een Ayurvedische lunch en drankjes.


Deelname basisblok van 2 dagen € 275 inclusief.

Aanmelden via webshop.
Vooropleiding niet noodzakelijk.


Veursestraatweg 185, 2264EG Leidschendam, in het Park Schakenbosch. Gebruik Google maps en typ 'Energypraktijk', kies voor 'Energypraktijk.nl Leidschemdam' en je wordt naar de juiste plek geleid.

De deur is open om 9:30 uur, we beginnen beide dagen om 10 uur, lunch zo rond 13 uur en zijn klaar rond 16:30 uur.


Er zijn veel gratis parkeerplaatsen beschikbaar naast het gebouw, parkeren op de binnenplaats is alleen voor bewoners. Meld even als je met de auto komt dan openen we de slagboom na je aankomsttelefoontje.

Je kunt ook met OV komen. Er rijden twee buslijnen, 45 en 46, met een halte bij het park, bereikbaar vanuit CS Leiden  en CS Den Haag.

Wil je meer informatie neem dan contact op met Marcel van Doorn 0629229206