Massage's

Basis cursus Ayurvedische wellness massage

Deze modulair opgebouwde cursus start op 10 en 11 maart met het basisblok van twee dagen.

In dit blok leer je de basis handelingen: grepen en strijkingen met onze eigen speciale olie voor de totale ontspanning van het hele lichaam. De eerste dag wordt de rug, billen en de achterkant van de benen behandeld als onderwerp en gemasseerd. Op de tweede dag vervolgen we met de buik, benen, voeten en het hoofd. Deze Ayurvedische basismassage is direct toepasbaar in je eigen praktijk of privé: fijn voor je kinderen of je partner.

Twee gediplomeerde en gespecialiseerde masseurs met rijke ervaring geven deze cursus. Om optimale cursustijd, veiligheid en aandacht voor iedereen te garanderen werken we in een kleine groep van maximaal 10 cursisten.

 

Dit basisblok vormt het fundament van Ayurvedische wellness massage zowel voor volwassenen als voor kinderen. In de vervolgmodules later in het jaar, kun je je verder verdiepen en leer je andere massagetechnieken .

 

Praktisch zorgen wij voor alle materialen. Per blok krijg je een hand-out mee. Natuurlijk is er elke dag een Ayurvedische lunch en drankjes.

 

Deelname per dag € 125 inclusief

Aanmelden via contactformulier of telefonisch

 

Praktijkruimte Veursestraatweg 185, 2264EG Leidschendam, in het Park Schakenbosch.

Er zijn veel gratis parkeerplaatsen beschikbaar naast het gebouw, parkeren op de binnenplaats is alleen voor bewoners. Je kunt ook met OV komen. Er rijden twee buslijnen, 45 en 46, met een halte bij het park, bereikbaar vanuit CS Leiden en CS Den Haag.

 

MASSAGES

 

 

Boek een wellness massage bij Energypraktijk in Zoetermeer. We zijn overtuigd van de preventieve werking van onze massages op uw gezondheid. Zij helpen het immuumsysteem te versterken, afvalstoffen af te voeren en u goed in uw lichaam te voelen. Alle massages worden uitgevoerd door goed opgeleide en getrainde therapeuten.

We keren jaarlijks terug naar India voor verdere ontwikkeling en opleiding.

Voorbeelden van wellness zijn Abhyangam - een oliemassage - of Shirodhara - een hoofdbehandeling waarbij een warme vloeistof ononderbroken op je voorhoofd gegoten wordt. Daarnaast natuurlijk ook Rasayana, de schoonheidsbehandelingen voor zowel vrouwen als mannen.

Bij Energypraktijk gebruiken we alleen pure producten en ontwikkelen we onze eigen cosmetica. De crème's, zepen en bodylotion die worden gebruikt zijn huisgemaakt en bestaan uit pure biologische grondstoffen. Deze exclusieve lijn is alleen verkrijgbaar in de praktijk. Het is ook mogelijk om een geheel persoonlijke lijn, naar uw smaak en geur, te laten ontwikkelen!! Vraag naar de mogelijkheden, we hebben ook aan de kleine beurs gedacht.

 

 

ABHYANGAM

Een Abhyangam is een oliemassage van het gehele lijf. Het is een traditionele massage. Per streek, staat, stad en masseur zijn er verschillen naast de verschillen in de werking die de masseur wil bereiken.

Indicaties: uitstekend geschikt voor Vata verstoring zoals verlammingen en artritis. De massage is ook geschikt om de bloedsomloop te stimuleren, versterking van het immuumsysteem, de spijsvertering te stimuleren, verlichting van pijn en spiersamentrekkingen en ter verbetering van de huid.

Duur: 60 minuten

Kosten: € 50

Deelmassages, zoals alleen hoofd, nek, schouders of voeten, zijn bespreekbaar.

KIZIHS

Kizihs zijn massagebehandelingen met een stempel . Het is een massage van het gehele lijf. De stempels zijn gevuld met o.a. medicinale bladeren, kokosnoot en Jeera.

Indicaties: goed bij artritis, verlammingen, reumatische aandoeningen enz. Verder is deze massage goed voor de verbetering van de huid en ter verbetering van de spiermassa. Deze massage is ook een verjongende massage.

Duur 45 minuten

Prijs € 50

SHIRODHARA

De meeste bekende Ayurvedische behandeling/massage is wel de Shirodhara.

Een stroompje warme olie zal gedurende de behandeling over het voorhoofd worden uitgegoten in een constante ononderbroken stroom.

Indicaties: uitstekend geschikt voor alle hoofd/nek gerelateerde aandoeningen. Maar ook ziekten van het zenuwstelsel, geheugenverlies, epileptische aanvallen en hoofdpijnen.

Duur 30 – 60 minuten afhankelijk van de afgesproken behandeling

Prijs vanaf € 75

SHIRO ABYANGAM

Bij deze hoofdmassage werken we zonder olie dus het haar blijft vrij van hiervan. We werken enkel op de hoofdhuid en beslist niet in het gezicht. Een hoofdmassage is een massage gericht op ontspanning en ont-stressen in een relatief korte tijd. We werken niet aan het oplossen van allerlei lichamelijke klachten maar aan het loslaten van gedachten en volledig tot rust komen.

De massage duurt ongeveer een half uur maar geeft het gevoel dat uw langer bezig bent, de ontspanning is totaal.

Duur 30 minuten

Kosten € 45

MUKHA ABYANGAM SUN

Bij deze hoofdmassage werken we met name in het aangezicht. We brengen een heerlijk geurende crème aan en masseren zo ongeveer 20 minuten uw aangezicht. Ook deze massage is gericht op ontspanning en ont stressen in een relatie korte tijd. We werken niet aan het oplossen van allerlei lichamelijke klachten maar aan het loslaten van gedachten en volledig tot rust komen.

De massage duurt ongeveer een half uur maar geeft het gevoel dat uw langer bezig bent, de ontspanning is totaal.

Duur 30 minuten

Kosten € 45

SHIRO ABYANGAM KERALA

Deze hoofdmassage richt zich op het reinigen van de huid van het gezicht. We beginnen met de reiniging van het gezicht waarna we deze masseren met een heerlijk geurende crème. Het doel van de massage is het losmaken van vuil dat zich in de huid heeft vastgezet. Door middel van Sweda (stoom) openen we vervolgens de poriën met een lichte scrub het losgekomen vuil en de huidschilfers te verwijderen. Uw huid is op deze manier in optimaal voorbereid op het heerlijk diep voedend masker dat vervolgens zal worden aangebracht. Na verwijdering van dit masker wacht u nog een heerlijk masker met rozenwater waardoor uw gezicht niet alleen schoon voelt maar ook lekker ruikt en een mooie natuurlijke uitstraling heeft verkregen.

Duur ongeveer 60 minuten.

Kosten € 65

SHIRO ABYANGAM PUNJABI

Deze gezichtsmassage is ontstaan in de Noord Indiase Ayurvedische traditie met een verwantschap aan de Punjab. Op het lichaam bevinden zich 107 marma’s, hiervan zitten er 37 op het hoofd. Deze massage richt zich sterk op onderhoud van de marma’s en is daardoor zeer verjongend. De massage heeft hierdoor een driedeling. We masseren de huid, we activeren de marma’s en u krijgt een verjongend masker. De kracht van deze massage ligt met name in de behandeling van de marma’s. Door de aandacht voor de marma’s zal uw huid strakker aanvoelen.

De behandeling zorgt ervoor dat u met een natuurlijke uitstraling na ongeveer 60 minuten de deur uitgaat.

Duur ongeveer 60 minuten

Kosten € 65